Elk seizoen heeft zijn eigen charme in de omgeving van Giethoorn. In deze kalender vind je leuke activiteiten in Giethoorn en omgeving tijdens jouw vakantieperiode in Vakantiehuis Zwarte Stern.

3-4
Juni2023
Land Art WeekendTijdens het jaarlijkse Land Art Weekend wordt de collectie land art van Flevoland in het zonnetje gezet. Ook zijn er activiteiten, zoals Tai Chi Tao lessen, tekenworkshops, performances door jonge kunstenaars en een spokenwordartiest.
Noordoostpolder
4
Juni2023
Vaartocht bij volle maanBeleef De Wieden terwijl de zon ondergaat en de maan opkomt. Geniet van de rust, ruimte en het ruisen van het riet.
21;00Bezoekerscentrum Natuurmonumenten, Sint Jans Klooster
10
Juni2023
Muziekfestival BlokzijlMuziekfestival met bekende namen !
Blokzijl
15-18
Juni2023
Lepeltje lepeltje FestivalHet culturele foodfestival wordt ook in 2023 weer gehouden in Zwolle en barst als vanouds van de sfeer verhogende elementen.
Zwolle
18
Juni2023
Nederlands Kampioenschap Punterzeilenhttps://www.zvtwiede.nl/
Giethoorn
21
Juni- 15 juli2022
Theaterspektakel Fanfaren 2023 is het precies 65 jaar geleden dat de film Fanfare uitkwam.Dat vieren we deze zomer met Theaterspektakel Fanfare. Het theaterspektakel speelt zich af op een bijzondere locatie aan het Zuiderpad in Giethoorn. Vooraf dineren bezoekers in één van de deelnemende restaurants. Fanfare is dan ook een avondvullende belevenis. Boeken kan hier
Giethoorn
2
Juli2023
Kunstmarkt GiethoornEen verrassende markt op het Eendrachtsplein te Giethoorn, met een groot aanbod van allerlei vormen van kunst (origineel!) en een diversiteit in disciplines
10.30-17.00Eendrachtsplein Giethoorn
9
Juli2023
NK PunterzeilenAltijd spannend, wie wordt dit jaar kampioen?
Giethoorn
12
Juli2023
Avondzwerftocht varend door de WiedenIn de avond neemt de bedrijvigheid op en rond het water van De Wieden af en maakt langzaam plaats voor rust en stilte. Vanuit de boot kun je alle vogel-, water- en andere natuurgeluiden goed horen. Bij mooi weer draagt de ondergaande zon bij aan de bijzondere sfeer op het water.
Bezoekerscentrum Natuurmonumenten, Sint Jans Klooster
15
Juli2023
VestingfeestWaan je deze dag in een compleet andere wereld. Ga mee naar de 16e eeuw! Neem een kijkje op de middeleeuwse markt waar het een bonte mengelmoes van kooplieden, handelaars en schutters is.
Steenwijk
22
Juli2023
Noorderkade ParadeTijdens de Parade gaan de bezoekers op zoek naar de allermooiste zolderschatten Ze ontdekken vintage pareltjes en ook worden de smaakpapillen verrast. Laat je verbazen door talent en dompel jezelf onder in de nostalgische sfeer van het havenstadje Blokzijl.
Blokzijl
29
Juli2023
Gondelvaart DwarsgrachtIn 2020 stond de 75ste editie van de gondelvaart op het programma. Dat viel door de coronacrisis in het water. Dwarsgracht wil daarom dit jaar extra uitpakken. De gondelvaart begint op vanaf Dwarsgracht Zuid. Rond half tien varen de gondels verlicht terug vanaf Dwarsgracht Noord.
20:00Dwarsgracht
9-10
Augustus2022
Foodtruck FestivalDeze zomer zijn er elke woensdag kinderactiviteiten, live muziek en is er entertainment in de binnenstad voor nog meer sfeer en gezelligheid. Op deze dag met Food trucks.
Steenwijk
18-19
Augustus2023
Corso Sint JanskloosterOp zoek naar een onvergetelijke belevenis tijdens de zomervakantie? Liefhebber van cultureel en artistiek vermaak? Dan mag je het Corso in Sint Jansklooster niet missen!
Tickets bestellen via https://corsoklooster.ticket4event.nl/
Sint Jans Klooster
26
Augustus2023
Gondelvaart GiethoornBoten met muziek, gevolgd door prachtige creaties op versierde en verlichte boten vormen een sfeervolle parade door de Gieterse dorpsgracht. De prachtige rietgedekte huizen langs de waterkant in de spotlights en verlichte tuinen en bruggetjes in het dorp maken het sprookjesachtige plaatje compleet.
16.00-01.00Giethoorn Dorp

Evenementen najaar en winter 2022 en voorjaar 2023 (schuif naar rechts om meer evenementen te zien)

1-30
oktober- november2022
Paddestoelen kijken in het WaterloopbosIn de herfst barst het in het Waterloopbos van de paddenstoelen. De grond is goed nat door het beheren van het waterpeil, het is rustig en de natuur gaat haar gang. Dat is precies wat paddenstoelen nodig hebben. Tijdens een wandeling langs de Havenroute kun je zomaar enkele tientallen soorten ontdekken.
Waterloopbos, Marknesse
14
oktober2022
Varen over de BeulakerwijdeMaak kennis met De Wieden vanaf de boot. Ervaar dit prachtige natte veenweidegebied vanaf het water. De Waterbus neemt je mee voor een rondje van een uur dwars over de Beulakerwijde, één van de grootste meren van dit natuurgebied.
14:30St. Jansklooster
23
oktober2022
BokkentochtVertrek met een heuse Bok langs diverse zaken in Giethoorn, en op iedere locatie een Bokje proeven.
16:00Giethoorn
1
November2022
Jazz in GiethoornHeerlijk op zondag genieten van mooie muziek en heerlijke hapjes en drankjes. In heel het dorp.
14:00Giethoorn
7
november2022
WijnspijswandelingElke zondag in november. Een leuke ontspannen manier om vier restaurants in Giethoorn te ontdekken. Bij elk restaurant krijg je een heerlijke wijn met een bijpassend gerechtje. 
13:00Giethoorn
12
september2022
FruitplukweekendEen leuke activiteit voor kleine en grote fruitliefhebbers: appels en peren plukken … lees meer
Vink Fruitboerderij Kraggenburg
16-9
April-Mei2023
Tulpenfestival NoordoostpolderAls de tulpen in bloei staan, zorgen ze in de Noordoostpolder weer zorgen voor een zee van kleur. Je kunt de tulpen bekijken vanuit de auto (er is een speciale autoroute) of heel sportief vanaf de fiets. Meer info op de site.
Noordoostpolder