De warmte ontvluchten in een mystiek bos…

Wat was het warm deze week ! In Giethoorn hadden heel veel mensen plezier op het water (in de brandende zon….). Wij kozen ervoor om overdag de koelte van het bos op te zoeken en pas ’s avonds te gaan varen ! Dat is fijn als je een hele week verblijft in de Wieden/ Weerribben – je kunt in de vroege ochtend of late avond heerlijk rustig varen.

Waterloopbos

We wandelden die warme zomermiddag in het Waterloopbos, één van onze favoriete plekken (15 min met de auto vanaf ons vakantiehuis).

Rijksmonument Waterloopbos is een historisch openluchtlaboratorium in een prachtig polderbos. Hier zijn honderden onderzoeken uitgevoerd naar het gedrag van water. Je vindt er restanten van onderzoek naar de Deltawerken en van waterwerken voor exotische plekken zoals Lagos. Wandelroutes leiden je langs de modellen van waterwerken die als ruïnes in het bos liggen.

Mystieke sfeer

Het Waterloopbos is een prachtige plek met een speciale mystieke sfeer. Echt koel was het er niet, maar onder de bomen en met kabbelend water om ons heen was het wel beter uit te houden !

IJsje

We sloten de wandeling af met een ijsje bij paviljoen t Proeflab. Hier aten we op 14 februari een Valentijns diner. Dat was in de ‘pré-Corona’ tijd, een raar idee. Dankbaar dat we gezond zijn en elke dag kunnen genieten !