Lekker eten en drinken in Giethoorn

Waar kun je lekker eten en drinken in Giethoorn? Ik kan me voorstellen dat je dat vraagt, want vaak is het eten op een toeristische locatie maar matig…. Daarom hebben we drie tips voor je.

Multi culi

Op korte loopafstand van ons vakantiehuis (250 m. richting centrum) vind je restaurant de Sloothaak. Ze koken ‘multiculinair’ en maken bijna alles zelf en zo duurzaam mogelijk. Onze favoriet: de meloensoep. Zó lekker ! Je kunt er binnen en buiten eten. Maaltijden afhalen is ook mogelijk. Ook leuk: een BBQ pakket of een kaasfondue box.

Met de Bird Bier & Ribs Mysterie box hebben wij geen ervaring, maar het ziet er wel leuk uit ! Met het Non Alk bier van de Bird Brewery hebben we trouwens wél ervaring 🙂

Dames en heren lunch

Tijdens een fietstocht op een hele warme dag kwamen we in Giethoorn-Noord langs het terras van De Dames van de Jonge. Afstappen dus en meteen lunchen. Ook hier hebben ze een kaart die net wat afwijkt van het geijkte. Zo genoot ik van een spinazie smoothie, wat mijn echtgenoot natuurlijk een echt vrouwendrankje vond. Tja… kun je raden wie wat at?

Kleine tapas en mega ijscoupes

We hebben twee keer tijdens een familiedag een tapasplank en ijscoupes gegeten bij de Grachthof. Ze hebben een mooi terras, in het weekend kan het er wel erg druk zijn.